Archief van maart 2009


Pasen is ’n eitje met recepten van Hertog

Merk: Hertog IJs URL | Bureaus: MediaRepublic URL | Credits: Toon ▼

Hier issie dan, de eerste Pasen-themacampagne op ICBlog! De banners van
Hertog IJs sporen je aan om op zoek te gaan naar de lekkerste
paasdessertrecepten (die je uiteraard van ijs van Hertog moet bereiden).
Ondanks dat de banners gebruik maken van deze feestdagen, zien we daar
verder niets van terug. De banners linken gewoon door naar de Hertog
homepage en niet naar een leuke actiesite. Zonde, dat had de campagne een
stuk sterker gemaakt.
Bekijk:
1 x banner
1 x layer

Geld ventilator van BGL

Merk: BankGiro Loterij URL | Bureau: MediaMonks URL | Credits: Toon ▼

Al eerder zagen we enkele roadblocks voorbijkomen op NU.nl. Ook de BankGiro Loterij maakt hier subtiel gebruik van voor de actie waarin elk uur €37.500,- de deur uitgaat. Deze manier van aandacht trekken is in ieder geval beter dan de eerdere pogingen die de Loterij deed met haar irritante layers.
Bekijk:
1 x roadblock

Ontdek je lichaam met Sense

Merk: Soa Aids Nederland URL de GGD Nederland URL | Bureaus: Young Works URL dpdk URL | Credits: Toon ▼

Vorige week is de campagne Sense.info gelanceerd. De website, geïnitieerd door het Ministerie van VWS en een samenwerkingsverband tussen Soa Aids Nederland, de Rutgers Nisso groep, de GGD, het RIVM en ZonMW, beantwoordt vragen over seksualiteit, seksuele gezondheid en verliefdheid. Op de site staan de ‘sekstestdummies’ centraal waarmee informatie wordt gegeven over het lichaam. Ontdek de lekkere plekjes door de dummies uit te kleden en met je muis over hun lichaam heen te gaan. De digitale deskundige vertelt de bezoeker meer over wat jongens en meisjes lekker kunnen vinden tijdens het vrijen. De site is gelanceerd vanuit een, volgens dpdk, toenemende behoefte aan informatie over seksualiteit. Daarom kun je hier ook terecht voor informatie over voorbehoedsmiddelen, soa’s en zwangerschap.
Bekijk:
1 x actiesite
1 x banner

Maffe Marathongame

Merk: De Bijenkorf URL | Bureau: MediaMonks URL MediaMonks Games URL | Credits: Toon ▼

Één april gaat de Maffe Marathon van de Bijenkorf van start. De campagne voor dit prijzenfestival bevat een site met een maffe game waarin je door middel van een soort koekoeksklokmechanisme alle kleren moet opvangen (kijk zelf maar even). De Bijenkorf heeft de game ook op Hyves gezet. Daarbij is er een gadget beschikbaar waarmee je de game op je eigen pagina kunt spelen.
Bekijk:
1 x actiesite
1 x Hyves

Interactieve TV cursus van KPN

Merk: KPN URL | Bureau: Nog niet bekend URL | Credits: Toon ▼

KPN presenteert in deze campagne interactieve TV. Wat dit precies inhoudt, wordt door middel van een filmpje haarscherp uitgelegd. In de video is een vrouw te zien die een kleine demonstratie geeft van de voordelen die deze manier van TV kijken biedt. Ondanks het een prima video is, is de rest van de campagne er blijkbaar wat bij ingeschoten. De gifbanners zijn vrij simpel en de microsite bevat jammer genoeg gewoon de standaard KPN-huisstijl.
Bekijk:
1 x microsite
1 x skyscraper
1 x rectangle