Archief van november 2009


Hoeveel zout eet jij?

Merk: HAK URL | Bureau: Nog niet bekend URL

Veel mensen eten gemiddeld tien tot twaalf gram zout per dag, terwijl dit maximaal zes gram zou mogen zijn. HAK-groente bevat daarom nu minder zout. De zouttest van HAK geeft een globaal beeld van je gemiddelde dagelijkse zoutinname. In de test geef je simpelweg aan hoeveel je van wat eet. Naast de test vind je een een zoutcalculator waarin natrium, wat vaak op een verpakking staat, wordt omgerekend naar de hoeveelheid zout. Ook zijn er ‘wist je datjes?’ te vinden op de site. Na de test krijg je de uitslag en word je doorverwezen naar de eetmeter van het Voedingscentrum en krijg je een lijstje met tips om minder zout te eten.
Bekijk:
1 x actiesite

Ik bepaal zelf wanneer ik stop!

Merk: FNV URL | Bureau: Rhinocreations URL

Ben jij het niet eens met de kabinetsplannen over de AOW en het pensioen? Geef je mening op Ikbepaalzelfwanneerikstop.nl. De reacties komen op de Twitterpagina te staan en worden verwerkt in banners. Deze worden onder andere verspreid op de sites van Telegraaf, Msn, Nu en NOS. Je kunt jouw mening ook naar je vrienden, familie en collega’s sturen.
Bekijk:
1 x actiesite
1 x banner
1 x banner
1 x banner

The YouFlickInMyHyveFace chase

Merk: Vodafone URL | Bureau: Achtung URL

Deze speurtocht is voor de echte netwerker en loopt dwars door verschillende social networks zoals Hyves, Twitter en Facebook. De YouFlickInMyHyveFace chase wordt gehost door Geenstijl.nl. Volg in een razend tempo de comments, tweets en krabbels want de speurtocht duurt maar een kwartier per dag. Gedurende twee weken zal er iedere dag minimaal een chase uitgezet worden. Je kunt op Hyves, Twitter en Facebook een alert instellen zodat je op de hoogte blijft. Ook kun je gratis een sms-alert instellen. De winnaars maken kans op een Vodafone 360 Samsung H1 met 750 belminuten, 750 smsjes en 750 MB tegoed. Ook maken ze kans op een tweedehands auto (zo goed als nieuw). Je kunt nog twee dagen meedoen met de chase.
Bekijk:
1 x actiesite

Weg met foute chocolade!

Merk: Oxfam Novib URL | Bureau: Schepnet URL

Word een actieheld en help de Groene Sint in de strijd tegen oneerlijke chocolade. Volgens Oxfam Novib zijn er 19 miljoen foute chocoladeletters die de winkels uit moeten zodat de cacaoboeren in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan kunnen leiden. Je creĆ«ert je eigen superheld waarmee je de missies vervult. De missies zijn het bekladden van de foute chocolade verkopende winkels. Onderneem zelf ook een ludieke actie tegen foute chocolade en zet de foto’s op Flickr of de video op Youtube. De leukste acties komen in het Groene Sint journaal. Uiteraard kun je je vrienden uitnodigen om een actieheld te spelen.
Bekijk:
1 x actiesite
1 x site
1 x banner
1 x video

Take care now!

Merk: TakeCareNow.nl URL | Bureau: Youngworks URL

Je wordt van je fiets gereden, krijgt een fles drank naar je hoofd geslingerd, je wordt dronken, verliest je voortanden, wordt seksueel gemarteld en om hieraan te ontsnappen spring je uit het raam waarbij je je been breekt, je kotst een hamburger vol met maden uit en alsof het allemaal nog niet genoeg is, wordt je ook nog aangevallen door een ontsnapte circusleeuw die je arm eraf bijt. ‘Nergens last van’… met een zorgverzekering van TakeCareNow. In het gepersonaliseerde filmpje op Hyves komen de risico’s van een avondje stappen voorbij (al zijn deze risico’s wel heel extreem). Na het filmpje kun je deze op je Hyvespagina plaatsen, doorsturen naar je vrienden en kun je een offerte voor een TakeCareNow zorgverzekering aanvragen. TakeCareNow is de online zorgverzekering van Agis Zorgverzekeringen voor jongvolwassenen van 18 tot en met 30 jaar.
Bekijk:
1 x actiesite
1 x banner
1 x video