Archief van november 2008


Cheersch: bier en babes

Merk: Grolsch URL | Bureau: Tribal DDB URL | Credits: Toon ▼

De jongens van GeenStijl weten hoe zij hun 100.000 geregistreerde leden moeten laten warmlopen voor een geadverteerd merk: “Check Cheersch.nl, volg les 2 en beland met de babe onder de douche!” Een beetje jammer dat je daar vervolgens tegen een error aanloopt: “Spel 2 is op dit moment nog in ontwikkeling.” De actiesite is verder een combinatie van onderhoudende videostukjes en weinig uitdagende games.
Bekijk:
1 x actiesite
1 x banner

ISBW Ambitiegame: weinig ambitieus

Merk: ISBW URL | Bureau: Yourzine URL | Credits: Toon ▼

Eerder zagen we al de mooie carrièregame Werken met je ellebogen. De ISBW Ambitiegame is veel minder ambitieus: ontwijk stoelen, boze directeuren en punaises, en pak laptops, kennis en de jongedame met het ticket naar succes. Ik werd er niet warm van…
Bekijk:
1 x game

Knorr Dürüm breekt zo lekker de week

Merk: Knorr URL | Bureau: Us Media URL | Credits: Toon ▼

Het komt niet vaak voor dat de banner van een campagne leuker is dan de microsite waar die naar verwijst. Bij deze campagne voor Knorr Turkse Dürüm is dat het geval. Het is ook gelijk een mooi voorbeeld van iets dat je nog steeds vaak ziet: een banner die simpelweg de tv-commercial toont en geen nieuwe content heeft.
Bekijk:
1 x banner
1 x microsite

Werken met je ellebogen

Merk: Quinity URL | Bureau: Brut Creatives URL | Credits: Toon ▼

Likken naar boven en trappen naar beneden, in de game op www.werkenmetjeellebogen.nl leer je hoe dat moet. Uiteindelijk bereik je de eindbaas, de directeur, die je vertelt dat je bij Quinity niet met de ellebogen hoeft te werken om hogerop te komen: upload dus je CV! Dit is een originele manier om nieuwe werknemers te werven. De game wordt gepromoot met een Boomerang campagne en guerillamarketing op universiteiten en hogescholen in de vorm van geënsceneerde ‘crime scenes’ in fietsenhokken en op schoolpleinen.
Bekijk:
1 x actiesite

Jupiler League Supporters Quiz

Merk: Jupiler URL | Bureau: Ideas for Brands URL | Credits: Toon ▼

De actiesite www.supportersquiz.nl is een leuk voorbeeld van hoe je een beetje sjeu toevoegt aan een online quiz. Wilfred Genee presenteert het met enthousiasme, zijn reacties op jouw quizantwoorden zijn steeds weer anders en tussendoor zie je videofragmenten van mooie doelpunten. Er worden nog wat mooie prijzen tegenaan gegooid (o.a. seizoenskaarten, PerfectDrafts en voetbaltafels) en er is de mogelijkheid je vrienden uit te dagen voor je eigen poule. Alleen had ik graag het achtergrondgeluid kunnen uitzetten.
Bekijk:
1 x actiesite